Eendenborstspiesjes

eendenborstspiesjesHet wildseizoen is al even van start gegaan. Gelukkig kunnen we nog wel even genieten van wildgerechten. Ook erg lekker voor het kerstdiner trouwens. We hebben een heerlijk wildgerecht met eendenborst voor u klaarstaan.


Wijntips | Ripasso Valpolicella Classico Superiore Le Preare kan de kruidigheid van het gerecht makkelijk aan. Ook de zoetere tinten van honing en sinaasappel combineren erg mooi bij deze wijn. Ripasso Valpolicella Classico Superiore Le Preare brengt het gerecht mooi in balans.

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor 6 stuks?

  • 2 eendenborstfilets
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze
Bereiding minder dan een half uur | 60 minuten wachttijd

1) Doe de olijfolie, balsamicoazijn en honing in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met wat zwarte peper.

2) Snijd het vet van het vlees en snijd in blokjes van ongeveer drie centimeter.

3) Doe het vlees in de kom met het mengsel en laat minstens een uur intrekken in de koelkast.

4) Snijd de bosuitjes in de lengte door de helft. Snijd deze weer in drie à vier gelijke stukken.

5) Haal het vlees weer uit de koelkast. Dep droog.

6) Verdeel het vlees in zes porties en gebruik voor elke portie een halve bosui. Rijg het vlees aan een satéstokje. Tussen het vlees gebruik je wat bosui.

7) Rooster de spiesjes in een grillpan rosé, ongeveer twee à drie minuten per kant.

8) Meng de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water en verwarm in de magnetron gedurende 20 seconden. Roer om en besprenkel de spiesjes met de sinaasappelmarmelade.

Tip: ook erg lekker om er groenten tussen te rijgen!

Smakelijk!