Algemeen

Deze wijnen veroorzaakt volgens de wetenschap de ergste kater

deze-wijnen-veroorzaakt-volgens-de-wetenschap-de-ergste-kater

Een kater hebben we allemaal wel eens ervaren. Hoe erg we er die ochtend/dag ook aan toe zijn, toch gaan we gewoon weer aan de wijn. Wat betreft de kater; die wordt veroorzaakt door een bepaalde soort wijn. Althans, dat zegt professor Steve Allsop van het National Drug institute in Australië (Perth). Hij deed onderzoek...

Wijn en hoofdpijn

Volgens Allsop wordt de intensiteit van een kater veroorzaakt door de hoeveelheid 'congeners'. Dit zijn bijproducten van het vergistingsproces van alcohol en eveneens ook de grote veroorzaker van die bonkende hoofdpijn de volgende dag.

Kleur van wijn

Congeners bepalen niet alleen de intensiteit van je kater, maar ook de kleur en smaak van wijn. Als een wijn veel congeners bevat, is de wijn vaak donker. Je raadt het nu al: bij rode wijnen is de kans op een kater dus het grootst.

Witte wijn en een kater

Als de kans op een kater bij rode wijn dus het grootst is, is de kans op een kater bij witte wijn het kleinst. Witte wijn bevat namelijk minder congeners. Helaas is de kans op een kater met witte wijn ook aanwezig. Naast congeners bepalen ook een aantal andere factoren de kater. Denk aan sulfiet, hoe snel je drinkt en hoeveel water je drinkt bij de wijn.

Geen zin in een kater? Dan is een witte wijnen de beste optie. Drink 'm dan niet te snel leeg en nuttig er een glas water bij!

Wijntips bij dit bericht:
 1. Proefpakket Rosé Wijn (3 flessen)

  Proefpakket Rosé Wijn (3 flessen)

  Drie top rosé wijnen samen in één proefpakket. Heerlijk voor op het terras of gewoon om het kan. ..Lees meer

  € 23,45 € 20,45
 2. Proefpakket Rode Wijn (6 flessen)

  Proefpakket Rode Wijn (6 flessen)

  Verschillend van stijl en smaak, maar alle zes meer dan de moeite waard. Laat je verrassen. ..Lees meer

  € 49,35 € 46,95
 3. Proefpakket rosé wijn (6 flessen)

  Proefpakket rosé wijn (6 flessen)

  Proef en laat je verrassen door deze overheerlijke rosé wijnen. ..Lees meer

  € 52,35 € 49,95