Verdejo

Verdejo

Online Verdejo kopen bij Abels Wijnen. Bij Abels Wijnen kunt u de lekkerste Verdejo zowel per fles als per doos bestellen. Uw Verdejo wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Online Verdejo kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Verdejo wijnen!

Info over de Verdejo

De Verdejo is één van de belangrijkste witte druiven in Spanje. Met de Verdejo worden wijnen gemaakt die zeer aromatisch en zacht zijn. Het is dan ook de belangrijkste druif van het wijngebied Rueda, dat in het midden van Spanje ligt. Volle Verdejo wijnen zijn kruidig, hebben notige tonen en een gebalanceerde mate van zuren. Deze wijnen kunnen een aantal jaren bewaard worden.

Verdejo en Rueda

We kunnen wel stellen dat de Verdejo bij Rueda hoort. Daar is de druif erg succesvol. Hij groeit dan ook bijna niet op andere plekken in Europa. Het succes heeft de druif te danken aan het droge continentale klimaat met verschillende temperaturen. Minder goede grond zorgt ervoor dat de druif goed tot zijn recht komt. De druif komt nergens anders op de wereld zo grootschalig voor als in Rueda.

Eigenschappen van de Verdejo

De Verdejo geurt naar aroma’s van grapefruit, citrus, bloesem, mineralen en kruiden. De wijnen bevatten een klein bittertje, maar deze is goed in balans. De smaak van Verdejo wijn doet denken aan peren. Na enige jaren op fles, proef je honingachtige tonen met een indruk met noten.

Online Verdejo wijn bestellen

Bestel Verdejo wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Verdejo wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)