Champagne Veuve Clicquot Brut Rosé

Champagne Veuve Clicquot Brut Rosé

Champagne Veuve Clicquot Brut Rosé is een prachtig elegante champagne, gemaakt van de Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. De Pinot Noir druif in deze champagne (50-55%) is de basis voor deze wijn. De Chardonnay (28-33%) voegt elegantie en verfijning toe en de Pinot Meunier (15-20%) rondt de wijn mooi af. De blend wordt aangevuld met 12% rode wijn, gemaakt van rode druiven, die niet schuimt. Uiteindelijk rijpt de wijn minstens drie jaar in de wijnkelder, wat resulteert in een zachte structuur. In het glas zie je een sprankelende bubbel die mooi roze van kleur is. Als de kurk van de fles is, ruik je intense en elegante geuren van framboos, aardbei, kers, gedroogd fruit en gebak. Heerlijk! De smaken nodigen je direct uit om een slok te nemen. Eenmaal in de mond proef je krachtige fruitige aroma's die terugkomen in de afdronk. 

Al meer dan 200 jaar is Veuve Clicquot een begrip in Frankrijk. Gewoon een champagnehuis zoals vele, zou je denken. Echter, Veuve Clicquot was het eerste champagnemerk waar een vrouw de leiding had. Madame Clicquot was de eerste moderne zakenvrouw die het champagnemerk wereldberoemd heeft gemaakt!

Bubbels: droog Bubbels: droog
€ 69,95
Helaas, dit artikel is uitverkocht. Scroll op deze pagina naar beneden voor goede alternatieven!
i
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Deze champagne is beoordeeld met 90 punten in Wine Spectator en winnaar van een zilveren médaille op de Decanter World Wine Awards. Niet voor niets natuurlijk!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: