Wijntips

Welke wijn bij fastfood?

14 Nov 2017
welke-wijn-bij-fastfood/

Het gebeurt ons allemaal wel eens: geen zin hebben om te koken. Gelukkig is daar de plaatselijke snackbar of pizzeria. Ook met fastfood kun je geweldige wijnspijs-combinaties maken. Wij hebben een aantal gouden combinaties voor welke wijn bij minder gezonde gerechten, oftewel: fastfood.

Pizza salami en Dolcetto

Bij pizza hoort wat ons betreft ook zeker een goede wijn. Wat dacht u van een Dolcetto? Deze wijn is vaak soepel en sappig en zorgt voor een levendige smaak bij de pizza.

Franse frietjes en mousserende wijn

Fransje frietjes zijn zoutig, vettig en hebben een zachte smaak. Dit is erg lekker bij een mousserende wijn of champagne. De bubbels zorgen ervoor dat de smaak neutraliseert, waardoor de volgende friet met wijn weer een ware sensatie wordt.

Hamburger en Primitivo

Bij een hamburger is een Italiaanse rode wijn van de Primitivo een goede keuze. Ook een Merlot of Cabernet Sauvignon doet het goed. Wilt u liever in de Amerikaanse sferen blijven? Kies dan voor een Amerikaanse Zinfandel. Deze is net wat zoeter dan bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon. Ook een fruitige wijn is lekker bij een hamburger met voornamelijk zoute/zure smaken. Hierdoor wordt de smaak wat meer gebalanceerd en komt je wijn mooi naar voren. Een voorbeeld van een fruitigere wijn is bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc uit de nieuwe wereld.

Hotdog en Syrah

De mosterd op de hotdog vraagt vaak om een krachtige wijn, zoals een Syrah. Ook is een Merlot, Zinfandel of Grüner Veltliner een goed alternatief.

Tips

Hierbij nog een aantal perfecte combinaties:

Wijntips bij dit bericht: