Wijntips

Welke gerechten bij verschillende soorten rosé wijnen?

08 Jul 2019
welke-gerechten-bij-verschillende-soorten-rose-wijnen

Met deze warme temperaturen is rosé favoriet van velen. Naast dat het lekker wegdrinkt, is rosé ook heerlijk om te combineren met verschillende gerechten. Omdat er veel verschillende soorten rosé wijnen zijn, geven we per 'categorie' een aantal mooie suggesties.

Klassieke rosé wijnen

De klassieke rosé wijnen zijn echte eetwijnen. Deze eetwijnen zijn qua kleur bijna rood en zijn vol, stevig en bevatten erg veel smaak. Deze rosé wijnen kunnen qua gerechten dus zeker wel wat hebben. Denk bijvoorbeeld aan varkensvlees, Mexicaanse gerechten, Aziatische gerechten, gegrilde vis, knoflook en olijven.

Voorbeeld: Quinta Das Amoras Rosé en La Linda Malbec Rosé

Rosé uit de Provence

Rosé wijnen uit de Provence zijn helemaal hip! Deze rosé wijnen zijn te herkennen aan hun licht zalmroze kleur. Qua smaak zijn ze vaak fris en droog. Wat betreft eten kun je er veel kanten mee op. Denk aan zeevruchten, courgette, zalmcarpaccio, avocado, geitenkaas, pesto, parmaham, tonijn en tomaten.

Voorbeeld: Henri Gaillard Rosé Côtes de Provence

Rosé champagne

Rosé champagne is vaak wat chiquer en qua prijsklasse ligt deze ook hoger dan andere rosé wijnen. Champagne staat bekend om mee te proosten, maar ook met eten is het goed te combineren. Kies voor een lunch met rosé champagne voor wat lichtere gerechten, zoals lichte vis, gerookte zalm, zeevruchten of een lichte pasta of salade. Bij het diner mag het allemaal wel wat steviger. Denk aan kreeft, duif, gegrild lamsvlees of fazant.

Voorbeeld: Moët & Chandon Ice Imperial Rosé champagne

Wijntips bij dit bericht: