Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Volgens mij kunnen we definitief gedag zeggen tegen de zomer. Dat betekent dat we wat zaken moeten veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het eten. De frisse, lichte gerechten maken plaats voor wat zwaardere gerechten. Hier heb ik één van mijn herfstfavorieten: visstoof met kabeljauw.
Wijntip
De Hoya de Cadenas Chardonnay Sauvignon Blanc is heerlijk bij dit gerecht. Deze matcht namelijk perfect met de kabeljauw en kruiden.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- Halve kilo kabeljauwfilet
- 100 milliliter droge witte wijn
- 400 gram Provencaalse wokgroenten
- Provencaalse kruiden
- Olijfolie
- 4 tenen knoflook
- Blikje tomato frito (ongeveer 400 gram)
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur
1) Pers de knoflook. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hier de knoflook in. Voeg hier de groenten aan toe en bak het op hoog vuur.
2) Voeg de witte wijn, de tomato frito en de kruiden toe aan het geheel en breng het aan de kook.
3) Snijd de kabeljauw in partjes en voeg dit toe aan de saus. Doe een deksel op de man en laat de vis ongeveer zeven minuten stoven. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Smakelijk!

-
Hoya de Cadenas Chardonnay Sauvignon Blanc Vicente Gandia
Door de "samenwerking" van 2 druiven is deze Spaanse witte wijn perfect in balans. Hij heeft fijne aroma's van peer, perzik, appel, venkel en anijszaad. ..Lees meer
Vanaf € 6,75