Recepten

Romige risotto met rode wijn en champignons

02 May 2017
romige-risotto-met-rode-wijn-en-champignons

Naast een glas wijn bij je gerecht is het ook erg lekker om met wijn te koken. Zo hebben we vandaag een romige risotto met rode wijn en champignons voor je klaarstaan.

Wijntip 

De Baglio al Sole Primitivo di Salento IGT is een goede combinatie met deze smakelijke risotto. De tonen van donker fruit matchen perfect met de aardse tonen van het gerecht.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 300 gram risottorijst
  • 350 gram (kastanje)champignons
  • 0,3 liter rode wijn (Baglio al Sole Primitivo di Salento IGT)
  • 100 gram Pecorino Romanos
  • 3 eetlepels (room)boter
  • 10 gram Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 0,7 liter water
  • 1 bouillonblok
  • 1,5 eetlepel crème fraîche
  • Snufje zwarte peper
  • Snufje zout


Bereidingswijze

30 minuten

1) Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui. Kook het water en voeg hier het bouillonblokje aan toe.

2) Verhit twee eetlepels boter in een pan en voeg hier de ui aan toe. Laat deze ongeveer twee minuten fruiten. Voeg hier ook de risottorijst aan toe. Bak deze ongeveer drie minuten mee.

3) Doe de helft van de champignons is de pan. Zo ook een snufje zwarte peper, de Italiaanse kruiden en 0,2 liter wijn. Daarnaast voeg je scheutje voor scheutje het bouillon toe. Nadat je alles hebt toegevoegd, laat je de rijst ongeveer nog tien minuten zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen. Doe de deksel niet op de pan en roer regelmatig goed door.

4) Verhit de overgebleven boter in een andere pan en bak hier de rest van de champignons in. Voeg hier wat peper, zout en de rest van het wijn aan toe. Zet de pan op hoog vuur, zodat de wijn verdampt. Als dit klaar is, voeg je dit toe aan de risotto. Zo ook de helft van de Pecorino Romanos. Tot slot roer je de crème fraîche door het gerecht, zodat het wat smeuïger wordt. Laat dit alles nog twee minuten koken.

5) Schep de risotto op en gooi hier nog wat Pecorino Romanos kaas overheen.

Eet smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: