- Recepten (107)
- In the spotlights (44)
- Algemeen (78)
- Wijntips (90)
- Wijnnieuws (8)
Pannenkoeken: als kind was ik er dol op. Nu laat ik de klassieke pannenkoek met stroop en poedersuiker liever staan en 'experimenteer' ik ermee. Een tijdje terug vond ik deze hartige pannenkoeken op zijn Vietnamees. Super lekker en een keer wat anders!
Wijntip | Welke wijn bij Vietnamese pannenkoeken?
De Calusari Chardonnay is een ware sensatie bij dit gerecht. Het gerecht is romig en tegelijkertijd ook kruidig en ziltig. Omdat deze wijn op hout heeft gerijpt, heeft hij een romige ondertoon. Dit sluit smakelijk aan bij de smaken van het gerecht.
Wat heb je nodig voor 8 stuks?
- 200 gram rijstbloem
- 125 milliliter kokosmelk
- 250 gram grote garnalen
- 150 gram katenspek
- 250 gram taugé
- Kropsla
- Bosui
- 250 milliliter water
- Sojasaus
Bereidingswijze
Ongeveer een half uur
1) Snijd de bosui in ringetjes.
2) Doe de rijstbloem in een kom en voeg hier geleidelijk water aan toe. Roer hier de kokosmelk doorheen en de in ringetjes gesneden bosui. Laat het geheel ongeveer een half uur rusten.
3) Pel de garnalen en maak ze schoon. Verwijder de darmen.
4) Haal de grote bladeren van de kropsla af en was ze. Deze heb je later nodig.
5) Verhit in een koekenpan wat olie en bak gedurende één minuut de garnalen en spek. Voeg hier wat beslag aan toe. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel rustig bakken tot het een gele kleur heeft.
6) Voeg de taugé toe aan de pannenkoek en laat het met de deksel op een pan ongeveer één minuut bakken.
7) Vouw de pannenkoek tot halverwege. Laat het weer één minuut bakken.
8) Pak een groot blad sla en wikkel deze om de pannenkoek. Besprenkel de pannenkoek met wat sojasaus.
Smakelijk!