Recepten

Mosselen op z'n Italiaans

mosselen-op-zn-italiaans

Mosselen: voor velen een favoriet. Zelf ben ik er dol op. Op de klassieke manier zijn ze lekker, maar in een heerlijke pikante tomatensaus met veel knoflook zijn mosselen toch mijn favoriet!

Wijntip | Welke wijn bij mosselen?

Dit gerecht is pittig, licht pikant en ergens ook fris. Door dit te combineren met een stevige rosé wijn, zoals de La Linda Malbec Rosé, komen deze smaken goed naar voren en kunt u extra genieten van het gerecht en de heerlijke rosé wijn!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 kilogram mosselen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 20 gram verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

30 minuten

1) Snipper de ui, snijd de rode peper in dunne schijfjes en pers de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, peper en de knoflook. Voeg hier de tomatenpuree, -blokjes, en basilicum aan toe. Breng het op smaak met peper en zout en laat het ongeveer een kwartier pruttelen op laag vuur.

2) Maak de mosselen schoon door ze te wassen met koud water. Mochten er mosselen openstaan, geef ze dan met de bolle kant een flinke tik tegen het aanrecht. Sluit de schelp, is de mossel nog goed. Gebeurt er niets, gooi ze dan weg.

3) Voeg de 'goede' mosselen toe aan de tomatensaus. Dek de pan met een deksel af. Stoof de mosselen zo in enkele minuten gaar. De mosselen zijn gaar als de schelpen openstaan.

Serveer de mosselen direct. Buon appetito!