Recepten

Italiaanse frittata

30 Sep 2019
italiaanse-frittata

Vandaag gaan we op de Italiaanse tour. We hebben namelijk een lekker Italiaans gerecht voor je klaarstaan: frittata. Mocht je nog wat restjes over hebben van de vorige dag, kun je deze hiervoor gebruiken. Ideaal dus, want zo verspil je geen voedsel.

Wijntip

Bij dit Italiaanse gerecht hoort natuurlijk ook een Italiaanse wijn. Dit gerecht kan zowel met een witte als rode wijn. Voor de liefhebbers van wit raden we de Colle dei Tigli Bianco del Veneto Lenotti aan. Het fruitige karakter past perfect bij dit lichte gerecht. Voor rood raden we de Rosso Passo Veneto Lenotti aan. Dit is een absolute alleskunner. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor de verschillende elementen in het gerecht. Beide wijnen zijn van wijnhuis Lenotti, sinds 1906 een familiebedrijf. De familie richt zich op het gehele proces van druif tot en met een schitterende wijn. De passie van de wijnmakers is in elke wijn te proeven!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 6 eieren
  • 1 rode paprika
  • 100 gram spinazie
  • Handjevol cherrytomaatjes
  • Halve ui
  • 300 gram aardappelkrieltjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • Vier eetlepels olijfolie
  • Snufje zout en zwarte peper
  • Optioneel: 100 gram spekjes. Je kan er eindeloos mee variëren en er allerlei groenten en vlees-/viswaren aan toevoegen.

 

Bereidingswijze

Minder dan een half uur

1) Snijd de paprika in kleine blokjes, halveer de cherrytomaatjes en snipper de ui.

2) Verhit olie in een grote koekenpan en bak hier de krieltjes in. Als ze bijna gaar zijn, voeg je hier de paprika en ui aan toe.

3) Intussen kluts je de eieren en voeg je hier de geraspte kaas, peper en zout aan toe. Schenk daarna het mengsel van de eieren over de aardappelen en groenten in de pan.

4) Meng het geheel en voeg de cherrytomaatjes en spinazie er aan toe. Laat het ongeveer 10 minuten in de pan, afgedekt, stollen.

5) Serveer de frittata: snijd in 4 punten met wat sla.

Eet smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: