Recepten

Glitterkoekjes en wijn voor Moederdag

08 May 2017
glitterkoekjes-en-wijn-voor-moederdag

Met Moederdag zetten we onze moeder nog eens extra in het zonnetje. We maken een verrukkelijk ontbijt voor haar klaar en leggen haar flink in de watten. Deze dag wordt er bij ons ook volop geborreld met de lekkerste wijn en hapjes. Wist je trouwens dat koekjes ook heerlijk zijn bij de wijn? Ze gaan vaak gepaard met koffie en thee, maar met een goed glas wijn wordt je aangenaam verrast. In plaats van een taart, bak ik dit keer koekjes. Ik struinde het internet af en mijn oog viel op de glitterhartjes van Allerhande.

Wijntip

Bij deze koekjes is een glas Torres Floralis Moscatel Oro heerlijk. Deze halfzoete dessertwijn zal de zoete smaak van de koekjes niet overheersen. Daarnaast zit deze wijn in een prachtige fles, waardoor hij extra feestelijk op tafel staat. Het oog wilt immers ook wat!

Wat heb je nodig voor 8 stuks?

  • 200 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei
  • 75 gram roze glazuur
  • 100 gram frambozenjam
  • 50 gram glittersuiker
  • 1 mespunt zout

Ook heb je nodig:

  • Deegroller
  • Uitsteek hart-vormen
  • Bakpapier
  • Appelboor

Bereidingswijze

25 minuten bereiden | 60 minuten wachten | 15 minuten oven

 

1) Doe de bloem, boter, amandelmeel, ei en zout in een kom. Kneed het geheel tot een soepele deeg. Doe vershoudfolie om de deeg en laat deze een uur rusten in de koelkast.

2) Verwarm de oven voor op 180 graden.

3) Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik.

4) Steek met het hartvorm 16 hartjes uit het deeg. Maak een gat in het midden van acht koekjes, met behulp van de appelboor. Dit kan eventueel ook met een mes.

5) Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op. Bak ze gaar in ongeveer 15 minuten.

6) Verwarm het glazuur in de magnetron. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Doe het geheel in een diep bord.

7) Bestrijk de acht koekjes zonder gat met frambozenjam.

8) Doe het glittersuiker in een plat bord. Doop de koekjes met gat in het glazuur en vervolgens in het glittersuiker. Leg deze op de koekjes besmeerd met jam.

 

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: