Recepten

Fussili met aubergines, pijnboompitten en ricotta

07 Oct 2019
fussili-met-aubergines-pijnboompitten-en-ricotta

Kookt u wel eens met ricotta? U kunt er veel kanten op. Het kan verwerkt worden in taarten en met fruit, maar ook erg lekker door de pasta.

Wijntip

Bij dit Italiaanse gerecht past de Pluma Vinho Verde Branco Doc perfect. Een goede combi met pasta en de lichte smaak van de ricotta.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 300 gram fussili
  • 250 gram ricotta
  • 2 aubergines
  • 500 gram pastasaus
  • 40 gram pijnboombitten
  • 15 gram basilicum (vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Ongeveer 45 minuten

1) Was de aubergine en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Bestrooi de aubergine met zout en laat ongeveer een half uur inwerken.

2) Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.

3) Doe de aubergine in een theedoek en druk wat aan. Zorg ervoor dat het meeste vocht eruit is. Bak de aubergine gedurende vijf minuten goudbruin. Laat hierna uitleggen.

4) Pers de knoflook. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Doe hier de pastasaus bij.

5) Kook de pasta, zoals beschreven in op de verpakking. Giet af en meng door de pastasaus.

6) Verdeel de fussili over de borden. Garneer met de aubergine, pijnboompitten en ricotta. Snijd de basilicum en strooi over de pasta.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: