In the spotlights

In the spotlights: porthuis Ramos Pinto

06 Nov 2018
in-the-spotlights-porthuis-ramos-pinto

Ramos Pinto is in 1880 opgericht door Adriano Ramos Pinto. Het porthuis, gevestigd in de Douro, werd al snel bekend door haar vernieuwing en ondernemendheid. Dit resulteerde tot port wijnen van erg goede kwaliteit. Aan het begin va de twintigste eeuw was Ramos Pinto zelfs verantwoordelijk voor de helft van de wijnexport naar Zuid-Amerika. Tot op heden staat het porthuis bekend om haar vernieuwing en ondernemende strategie. Bij het bereiden van de port staan de nieuwste technieken en uitstraling hoog in het vaandel.

Kunstenaars

De verpakkingen van de port wijnen van Ramos Pinto krijgen speciale aandacht. Deze worden namelijk ontwikkeld door de beste kunstenaars. Er hangen zelfs een aantal creaties in het Museum of Modern Art in New York!

Wijngaarden en druiven Ramos Pinto

Ramos Pinto bezit ongeveer 360 hectare aan wijngaarden! Het is erg uitzonderlijk dat een wijnproducent zoveel wijngaarden in eigen beheer heeft. Dit betekent dat Ramos Pinto grote controle heeft over de kwaliteit van de druiven.

De druiven komen onder andere van Quinta de Ervamoira en de Quinta dos Bons Ares. Quinta de Ervamoira bevindt zich in een rotsachtige omgeving, gevestigd aan de oevers van de Coa rivier. Hier heerst een warm en zeer droog klimaat en resulteert in wijnen met een volle smaak en body. Quinta dos Bons Ares heeft een granieten bodem. Hier is het vrij koel wat resulteert in frisse en levendige wijnen.

Benieuwd? Bekijk dan ons assortiment port eens!

Wijntips bij dit bericht: