Borrelhapje met geitenkaas, honing en walnoot

borrelhapje-met-geitenkaas-honing-en-walnootDe lange avonden zijn perfect om lekker te borrelen. Een borrel is natuurlijk niet compleet zonder wijn én hapjes. Dit keer hebben we een borrelhapje die het altijd goed doet!

Wijntips | In dit gerecht komt de geitenkaas goed naar voren. Deze smaak wordt een klein beetje gebroken door de zoete tonen van de honing. Geitenkaas heeft een hoge zuurgraad en past goed bij witte wijn. Vermijd rode wijnen, want deze zorgen ervoor dat de zuurgraad van de kaas gaat domineren. Een goede optie is een Sauvignon Blanc, zoals deze biologische Wine By Nature Airén Sauvignon Blanc Organic!

 

Wat heb je nodig voor 12 stuks?

  • 80 gram geitenkaas
  • 12 walnoten
  • Honing
  • 3 plakken bladerdeeg
  • 1 ei

Ook nodig: mini muffin bakvorm

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden

2) Snijd de plakken bladerdeeg in vieren. Bekleed de bakvormen vervolgens met stukjes bladerdeeg en prik gaten in de bodem. Zorg ervoor dat de hoeken uitsteken, zodat je ze nog dicht kunt vouwen, nadat de bakjes zijn gevuld.

3) Verdeel de geitenkaas over de bakjes, doe er een walnoot op en besprenkel met wat honing. Vouw de hoeken naar elkaar, zodat het vormpje dicht is.

4) Kluts het ei en besmeer hier de randen van het bladerdeeg mee in.

5) Bak de hapjes in ongeveer een kwartier op 200 graden.