Biefstuksalade

biefstuksalade2020: een nieuw jaar staat bij veel mensen gelijk aan goede voornemens. Voor de één is dat stoppen met roken, maar voor menig mens is dat gezonder eten. Vooral na de feestdagen besteden veel mensen hier aandacht aan. Wij hebben daarom een gezond, lekker en verantwoord recept klaarstaan!

Wijntip | In dit gerechten komen de aardse tonen van de champignons, de biefstuk en balsamico duidelijk naar voren. Deze smaken gaan goed samen met de Fratelli Giuliari Nemm Rosso Veneto.

 

 

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 400 gram biefstuk
  • 200 gram rucola
  • 2 appels
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Ongeveer een half uur

1) Snijd de appels in kleine blokjes en halveer de champignons.

2) Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de biefstuk enkele minuten op hoog vuur. Laat het daarna op laag vuur nog enkele minuten doorbakken. Daarna wikkelt u de biefstuk in aluminiumfolie en laat u deze even rusten.

3) Bak vervolgens de champignons en breng op smaak met peper en zout.

4) Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

5) Doe de appels, champignons en sla in een bak en voeg hier de balsamicoazijn en twee eetlepels olijfolie aan toe. Breng op smaak met wat zwarte peper. Leg tot slot de biefstukplakjes op de sla.