Andean Condor Peak Chardonnay

Vanaf € 5,95

Availability: Op voorraad, vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis!

€ 6,70
  • Vanaf per fles
  • 1 fles€ 6,70
  • 6 flessen€ 5,95
Andean Condor Peak Chardonnay

Andean Condor Peak Chardonnay is rond van smaak en heeft tonen van appel en ananas. Andean Condor Peak Chardonnay is een smaakvolle witte wijn uit Argentinië.

Condor Peak Chardonnay is afkomstig van Andean Vineyards, gevestigd in de uitlopers van de Andes. Zij beschikken over 550 ha eigen wijngaarden en werken daarnaast met wijnboeren wiens druiven zij afnemen. De Andean Condor Peak wijnen zijn afkomstig uit Mendoza, dat het economisch hart is van de Argentijnse wijnbouw. Bijna 70% van de totale wijngaard oppervlakte van Argentinië ligt in Mendoza. De Condor is één van de grootste roofvogels ter wereld, hij heeft een spanwijdte van 3 meter en een gewicht dat oploopt tot 15kg. Hij leeft in de Andes en om te vliegen laat hij zich meestal van een Peak afzweven, de Condor komt anders met veel moeite omhoog. De Condor en de Andes zijn door de indrukwekkendheid voor de Argentijnen met elkaar verbonden. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 1500 meter boven de zeespiegel. Hierdoor heeft men er warme dagen en koele nachten en de druiven profiteren er optimaal van het zonlicht. De druiven voor deze Andean Conor Peak Chardonnay worden handmatig geoogst. Hierna volgt de ontsteling van de trossen. Eerst vindt op 10°C inweking met de schillen plaats, daarna worden de druiven geperst en wordt de most gekoeld naar 5°C voor klaring. Met geselecteerde gistcellen vindt daarna de vinificatie plaats. Deze witte wijn is licht geel en heeft tonen van appel en ananas en een ronde smaak.

Kleur en type Wit: vol en rijk
Land Argentinie
Streek Mendoza
Jaargang 2019
Druivensoort Chardonnay
Serveertip Andean Condor Peak Chardonnay is heerlijk als aperitief, gerechten met wit vlees maar ook bij diverse vis gerechten met lichte sausen.
wijnhuis Andean Vineyards
Afsluiting Schroefdop
Bewaaradvies Nu op dronk, de wijn is op zijn best als deze jong gedronken wordt.
Alcoholpercentage 13%
Inhoud fles 0,75l

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Waardering