Viognier

Viognier

Online Viognier kopen bij Abels Wijnen. Bij Abels Wijnen kunt u de lekkerste Viognier zowel per fles als per doos bestellen. Uw Viognier wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Online Viognier kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Viognier wijnen!

Info over de Viognier

Viognier is een witte druivensoort. Wijn die van deze druif wordt gemaakt heeft vaak een bouquet van zacht fruit en bloemen, een laag zuurgehalte, kracht en is bijna altijd droog. Deze wijn wordt vaak ook jong gedronken.

Viognier wereldwijd

De Viognier komt vooral in Frankrijk voor, met name in de Rhônevallei. Op de wijngaarden van Condrieu is de Viognier de enige toegelaten druif. Verder wordt de druif in de Ardèche aangeplant, maar ook in de Languedoc-Roussillon. Ook buiten Europa doet de Viognier het goed. Denk aan Australië, Californië, Canada, Chili en Nieuw-Zeeland.

Eigenschappen van de Viognier

De Viognier is van een speciale klasse en levert heerlijke wijnen op. Echter heeft deze druif wel een aantal minpunten. De druif heeft lage opbrengsten en een moeilijke groei. Daarnaast is deze gevoelig voor meeldauw. De Viognier heeft onregelmatige oogsten. Bovendien kan de druif alleen geplukt worden als hij volledig en precies rijp is. Dit is wanneer een juiste suikergehalte heeft en een potentieel alcoholgehalte van 13%. Indien de druif te vroeg geoogst wordt, bevat deze nauwelijks aroma’s. Indien de druif te laat geoogst wordt, is de wijn te vettig en geparfumeerd. Echter indien de Viognier op het juiste moment geoogst wordt kan hij wijnen opleveren van uitmuntende kwaliteit!

Online Viognier kopen

Bestel Viognier wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Viognier wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2