Syrah wijn

Online Syrah kopen bij Abels Wijnen. U kunt Syrah wijn bij ons zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos Syrah wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Syrah wijnen! Syrah wijn

De oorsprong van Syrah

Volgens historici is de druivensoort Syrah dan wel afkomstig uit de omgeving van Shiraz in Iran, maar de ware thuisbasis van Syrah is toch wel het Noordelijke Rhônegebied in Frankrijk. Daar is hij te vinden in klassieke appellations als Hermitage en Côte-Rôtie. Meer naar het Zuiden, in bijvoorbeeld Gigondas, wordt Syrah als aanvulling op de Grenache gebruikt. In de Languedoc en de Roussillon is de Syrah in opmars. Tegenwoordig is Zuid-Australie, waar men de benaming "Shiraz" hanteert, een van de belangrijkste syrahproducenten. Hier vindt men de Syrah met name in de Barossa Valley en McLaren vale. In Australie smaakt de Syrah wijn meestal anders dan de versies uit Frankrijk, minder pittig en meer 'jammy'. In Australië komen veel assemblages van Syrah met Cabernet Sauvignon voor. Omdat zowel bij wijnmakers als wijndrinkers Syrah wijn in populariteit toeneemt wordt deze druif tegenwoordig ook verbouwd in Californië, in de Argentijnse provincie Mendoza, in Chili en in Stellenbosch in Zuid-Afrika.

Kenmerken van Syrah

De Syrah is een makkelijk te telen druif die immuun is voor de meeste plantenziekten. Syrah komt het beste tot zijn recht in een warm klimaat op arme bodems. De druif produceert over het algemeen een betrouwbare oogst. Wijnen die van de Syrah druif gemaakt zijn kunnen goed rijpen en kunnen goed lageren op zowel hout als fles. De wijnranken van de Syrah druif groeien uitbundig en moeten daarom vaak gesnoeid worden om het aroma van de druiven te behouden. Als deze druif met zorg wordt gecultiveerd, dan heeft hij een dikke schil waardoor hij niet alleen veel kleur krijgt, maar ook aanzienlijke hoeveelheid tannine.

De smaak van Syrah wijn

De stevige en intense wijnen die van de Syrah zijn gemaakt zitten vol van tannine en kunnen prima tientallen jaren worden bewaard. In de geur van Syrah wijn herken je vaak peper en kruiden met bramen en pruimen. De afdronk heeft - zeker als de wijn meer dan 10 jaar oud is - een vleugje tabak, leer en natuurlijk cacao. Syrah wijnen zijn heerlijk om te drinken bij Ragout, BBQ, stoofschotels en braadstuk. Daarnaast is Syrah ook heerlijk bij bijvoorbeeld Peperoni Pizza omdat de sterke smaak van de Pizza wordt gecompenseerd met de kruidigheid van de Syrah.

Syrah wijn online bestellen

Bestel Syrah wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Syrah wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 43

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 43

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3