Riesling

Riesling

Online Riesling kopen? Bij Abels Wijnen kunt u de lekkerste Riesling zowel per fles als per doos bestellen. Uw Riesling wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Online Riesling kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Riesling wijnen!

Info over de Riesling

In alle Duitse wijngebieden is de Riesling te vinden. De plantage van deze druif bestaat in totaal uit 21.000 hectare! Wijngebieden Pfalz en Moezel hebben het grootste oppervlakte aan aanplant met ongeveer 5000 hectare. De wijn van de Riesling is vaak (half)droog en nauwelijks zoet. Ook fruitig en licht mousserend zijn typerend voor de wijn van deze druif.

Teelt van de Riesling

De Riesling rijpt erg langzaam. Hij staat bekend om zijn fruitige zuur. De ligging van de wijngaard is erg belangrijk; belangrijker dan de bodem. De smaak van de wijn is afhankelijk van de bodem en het (micro)klimaat. Stenige en steile hellingen langs rivierdalen die goed warmte kunnen opslaan zijn de ideale omstandigheden.

Eigenschappen van de Riesling

Een bleekgele naar groengele tenderende kleur heeft de typische Riesling. Hij ruikt naar perzik of appel en smaakt pittig zuur. Is de Riesling gegroeid op een leisteenbodem, bevat de wijn een minerale toets. De wat oudere wijnen hebben een petroleumtoon. De Riesling moet minimaal een jaar na de oogst worden gedronken.

Online Riesling bestellen

Bestel Riesling wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Riesling wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)