Pinot Grigio

Pinot Grigio

Online Pinot Grigio kopen bij Abels Wijnen. U kunt Pinot Grigio zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Pinot Grigio!

Info over Pinot Grigio

Pinot Grigio, ook wel Pinot Gris, Malvoisie, Grauburgunder, Ruländer en Szürkebarát. Een van oorsprong Franse druif. Echter zetten de Italianen de witte wijn op de kaart. Een Pino Grigio is een wat droge, frisse, lichtzoete witte wijn met een medium tot hoge zuurgraad.

De Pinot Grigio druif

De Pinot Grigio heeft compacte trossen. Deze maken de druif kwetsbaar voor rotting. Dit kan gevolg hebben voor de kwaliteit van de wijn. De druif is geschikt voor late oogst, waardoor hij een hoge concentratie aan suikers heeft. Dit maakt de Pinot Grigio geschikt voor zoete dessertwijnen. Ook al wordt de druif niet laat geoogst, nog geeft de Pinot Grigio een lichte zoete smaak aan de wijn.

Pinot Grigio wereldwijd

De Pinot Grigio heeft verschillende benamingen, maar het gaat hier om precies dezelfde druivensoorten. Het verschil in benaming is afhankelijk van het gebied waar de druif wordt verbouwd. De druiven hebben per gebied smaakverschillen. Dit heeft te maken met het grondgebied, waarop de druif wordt verbouwd. De Franse Pinot Gris is stevig en fruitig, terwijl de Italiaanse Pinot Grigio licht zoet en kruidig is. Naast de Franse en Italiaanse variant, is de druif ook terug te vinden in onder andere de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.

Online Pinot Grigio kopen

Koop uw Pinot Grigio online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw Pinot Grigio bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!
 
 

Van hoog naar laag sorteren

14 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

14 artikel(en)