Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc

Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc

Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc is een Franse witte wijn afkomstig uit Haut Poitou, een wijngebied in de Loire. Dit wijngebied ligt naast de Sancerre, waar de topwijnen uit de Loire vandaan komen. Deze wijn wordt ook wel omschreven als "Baby Sancerre", omdat hij qua smaak en stijl vergelijkbaar is met de Sancerre wijnen, alleen dan voor een veel gunstigere prijs!

Deze wijn heeft een prachtige licht gouden kleur. In de neus vind je bloemige en fruitige tonen. Qua smaak doet deze wijn niet veel onder aan zijn broers uit de Sancerre. Hij is crispy en fris en sterk aromatisch met kruisbessen, vers gemaaid gras, citroenschil, Granny Smith en een takje buxus. Hij heeft een fruitige en aanhoudende afdronk. Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc is een echte traktatie!

Wit: strak en fruitig Wit: strak en fruitig
Vanaf € 9,99
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 11,99
6 flessen € 9,99
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Ook Hubrecht Duijker, dé wijnjournalist, is de Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc opgevallen. Hij zegt het volgende over de wijn: ‘’Alle details samen hebben een expressieve, kostelijke lente- en zomerwijn gegeven, frissig, kruidig, elegant (12 procent alcohol), fris fruitig en een tikje plantaardig, wat zo kenmerkend is voor een Sauvignon Blanc. ‘Perfect’ schreef ik in mijn proefnotitie. ‘’

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: