Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc

Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc is een Franse witte wijn afkomstig uit Haut Poitou, een wijngebied in de Loire. Dit wijngebied ligt naast de Sancerre, waar de topwijnen uit de Loire vandaan komen.

Deze wijn heeft een prachtige licht gouden kleur. In de neus vind je bloemige en fruitige tonen. Qua smaak doet deze wijn niet veel onder aan zijn broers uit de Sancerre. Hij is crispy en fris en sterk aromatisch met kruisbessen, vers gemaaid gras, citroenschil, Granny Smith en een takje buxus. Hij heeft een fruitige en aanhoudende afdronk. Haut Poitou Sauvion Sauvignon Blanc is een echte traktatie!

Wit: strak en fruitig Wit: strak en fruitig
Vanaf € 9,75
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 10,75
6 flessen € 9,75
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Haut Poitou wordt ook wel de "baby Sancerre" genoemd, omdat ook in Haut Poitou topwijnen gemaakt worden in dezelfde stijl als Sancerre. Voor deze Haut Poitou Sauvignon Blanc betaal je slechts een fractie van de gemiddelde prijs die je voor een Sancerre betaalt. Dat deze wijn een uitmuntende kwaliteit heeft blijkt wel uit het feit dat hij in het verleden met meerdere medailles is bekroond, waaronder een gouden medaille op het Concours Des Grand Vins de France a Macon in 2019!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: