Zeevruchtensoep

zeevruchtensoepDeze romige zeevruchtensoep is heerlijk en daarnaast ook nog eens gemakkelijk en snel klaar te maken. Perfect als je eters krijgt in het weekend!

Wijntip | Dit gerecht heeft romige en tegelijkertijd ook zoutige tonen. Een goede keuze is om dit gerecht te combineren met een volle en rijke witte wijn, zoals die van de Chardonnay. Onze tip is een Chardonnay met houtopvoeding, zoals de Barramundi Chardonnay.

 

 

 

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 2 visbouillontabletten
  • 500 milliliter water
  • 500 milliliter halfvolle melk
  • 600 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • 500 gram bevroren zeevruchten
  • 50 gram (ongezouten) boter
  • 50 gram tarwebloem
  • 600 gram bakaardappelen
  • 0,05 gram saffraan
  • Peper en zout

Bereidingswijze
Minder dan een half uur

1) Smelt de boter in een grote pan op laag vuur. Zorg ervoor dat de boter niet verkleurt. Boeg de bloem toe en laat ongeveer drie minuten gaar worden. Roer regelmatig.

2) Voeg het water, samen met de melk en visbouillontabletten toe. Zet op hoog vuur en breng roerend aan de kook.

3) Voeg de aardappelen en saffraan toe en zet op laag vuur. Laat in vijf minuten met de deksel op de pan gaar worden.

4) Voeg de groenten toe en verwarm gedurende vijf minuten.

5) Voeg de zeevruchten toe en verwarm nog eens vijf minuten.

6) Breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk!