Recepten

Risotto met gamba's, spinazie en tomaat

11 Jan 2015
risotto-met-gambas-spinazie-en-tomaat/

Wijntip: bij risotto past een frisse wijn met de warmte van alcohol. Deze risotto met groenten heeft lichte smaaktonen waarbij witte wijnsmaken als wit fruit (appel, peer) of tropisch fruit (ananas, perzik) het beste samen gaan. Mijn wijntip: Louis Eschenauer Sauvignon Blanc. Een ronde en aangename witte wijn die mooi in balans is. 

Ingrediënten

  • 300 gram arboriorijst
  • 20 gram roomboter
  • 4 lente-uitjes of bosuitjes
  • 3 tenen fijngesneden knoflook
  • 125 ml witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 eetlepels goede Italiaanse olijfolie
  • 300 gram gehakte spinazie
  • 500 gram ongepelde gamba's
  • 4 zoete tomaten in kleine stukjes
  • Geraspte pecorino

Bereidingswijze

1) Verhit de roomboter in een pan en fruit de lente uitjes en 2 tenen knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de arboriorijst toe en roer tot alle rijstkorrels met een dun laagje vet zijn bedekt. Blus af met de witte wijn en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut kippenbouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is (na ca. 20 minuten).

2) Verhit intussen de helft van de olijfolie in een ruime pan en roerbak de spinazie 3 min. tot het geslonken is. Schep de spinazie uit de pan en houd apart. Verhit de rest van de olie en fruit hierin 1 teen knoflook op middelhoog vuur. Voeg de de gamba’s toe en bak deze in 4 min. gaar. Keer regelmatig.

3) Roer de spinazie en de tomaat door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en strooi er de geraspte pecorino over. Serveer met de gamba’s.

Eet smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: