Recepten

Geitenkaassalade met frambozen en honing

05 Jun 2022
geitenkaassalade-met-frambozen-en-honing

Dit keer hebben wij het recept van een heerlijke geitenkaassalade. Deze is super lekker met een glas wijn. Onze wijntip bij deze salade is een lekkere Provence rosé. Denk aan de Henri Gaillard Rosé Côtes de Provence. Drink je liever wit? Probeer dan eens Manoir Grignon Chardonnay.

Ingrediënten salade

    • 1 zakje rucola salademix
    • 1/2 bakje cherrytomaatjes
    • 1 doosje frambozen
    • 1/2 komkommer
    • 200 g zachte geitenkaas
    • 1 eetlepel honing
    • 1 handje geroosterde pijnboompitten
    • 1 ons ontbijtspek (liefst lange plakjes)

Ingrediënten dressing

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 scheutje witte wijnazijn
    • 1 scheutje balsamico azijn
    • 1 scheutje creme de cassis
    • 1 dessertlepel mosterd

Bereidingswijze

1) Was de salademix en laat deze goed uitlekken. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat deze bruin kleuren.Verdeel de geitenkaas in twee of vier gelijken stukken en omwikkel de geitenkaas met ontbijtspek.

2) Mix met een kleine garde of vork in een kom alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

3) Verdeel de gemengde sla in mooie diepe borden. Verdeel de komkommer, bosui, tomaten en frambozen over de sla. Bak de geitenkaas omwikkeld met spek aan alle kanten even aan in een koekenpan. Zorg dat de spek lekker bruin van kleur en een beetje knapperig is, maar bak deze niet te lang om te voorkomen dat de geitenkaas eruit loopt. Haal de gebakken geitenkaas uit de pan en leg ze op de salade. Druppel de dressing en de honing erover. Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: