Mozzarellasticks

mozzarellasticksHet komt vaak voor dat ik last-minute wat vrienden bij mij thuis roep om te komen borrelen. Een snackbox is dan vaak snel geregeld en lekker, maar naar mijn mening ook erg afgezaagd. Daarom werd ik erg blij van deze mozzarellasticks. Heerlijk voor bij de borrel; een keer wat anders en in een handomdraai te maken!

Wijntip | Mozzarella is erg licht en zacht van smaak. Ook heeft het een romig karakter. De Andean Condor Peak Chardonnay is hier de perfecte wijn voor. Het ronde karakter van de wijn gaat goed met de romige smaak van het gerecht.

 

 

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 sticks?

  • 250 gram mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • Melk
  • Bloem
  • Japanse panko broodkruim
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze
Minder dan een half uur bereiden| Nacht laten invriezen

1) Snijd de mozzarella in repen van ongeveer een centimeter breed. De lengte is afhankelijk van hoe lang u ze zelf wil hebben.

2) Pak drie kommetjes: vul de één met bloem, één met de Japanse broodkruimels en Italiaanse kruiden (ongeveer één eetlepel) en één met twee eieren en een scheutje melk. Deze dient u op te kloppen.

3) De gesneden mozzarella haalt u per stuk door:

  • Bloem
  • Ei
  • Panko broodkruim
  • Ei
  • Panko broodkruim

Nadat dit is gedaan, legt u de sticks op een schaaltje met bakpapier.

4) Leg de sticks minimaal twee en half uur in de vriezer. De sticks dienen namelijk bevroren gebakken te worden. Anders loopt de mozzarella eruit tijdens het bakken.

5) Bak de sticks in een frituurpan of in een pan met olie ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn.

Smakelijk!