Knoflookbrood

knoflookbroodKnoflookbrood: iets wat je gewoon zo kan eten, maar ook ideaal voor bij de barbecue of borrel!

Wijntip | Knoflookbrood heeft een uitgesproken smaak. Hier is een frisse wijn lekker bij. Perfect is de Plage du Sud Blanc!

Wat heb je nodig voor 1 brood (ongeveer 5 personen)?

  • 500 gram bloem
  • 225 milliliter water
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 eetlepel oregano
  • 6 eetlepels oregano
  • Peper en zout

Bereidingswijze
Bereiding minder dan een half uur | Ongeveer een uur wachttijd | kwartier oventijd

1) Doe de bloem, gist en een snufje zout in een kom. Voeg hier roerend twee eetlepels olijfolie en het water aan toe. Meng goed door elkaar.

2) Kneed het geheel ongeveer vijf minuten tot het soepel en elastisch is.

3) Laat afkoelen in een kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

4) Verwarm de oven voor op 225 graden.

5) Pel de knoflook en pers. Meng de knoflook met de oregano en vier eetlepels olijfolie.

6) Rol het deeg op het aanrecht met wat bloem op. Zorg ervoor dat je een ronde lap van ongeveer een centimeter dik rolt.

7) Vet een bakplaat in en leg hier het deeg op. Bestrijk het deeg met het knoflookmengsel. Bestrooi met wat peper en eventueel nog wat olijfolie.

8) Bak het brood in ongeveer een kwartier goudbruin en gaar.

Smakelijk!