Haringtartaar

haringtartaarHet haringseizoen is officieel van start gegaan en dat betekent dat een lekker gerecht met haring natuurlijk niet mag ontbreken. Dit keer maken we een lekkere tartaar van haring!

Wijntip | Het gerecht is zoutig en romig tegelijk. Kies daarom voor een droge en frisse witte wijn met weinig zuren, zodat de smaken van zowel het gerecht als de wijn goed naar voren komen. Een goede keuze is de Signature Montplo Ugni Blanc – Colombard.

 

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 zoute haringen
  • 1 sjalotje
  • 25 gram verse bieslook
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 2 theelepels komijnzaad
  • Peper en zout
  • Ook nodig: kookringen of iets dat net zoals kookringen kan fungeren.

Bereidingswijze
Minder dan een half uur

1) Snijd de haring in kleine stukjes, snipper de sjalot en snijd de bieslook fijn.

2) Doe de haring in een bak en voeg daar de sjalot, crème fraîche, bieslook en peper en zout aan toe. Houd van de bieslook nog een klein handje vol achter.

3) Zet de kookringen op een bord en verdeel hier de haring over. Druk een beetje aan.

4) Verwijder de kookringen en garneer de tartaar met de overgebleven bieslook en komijn.

Smakelijk!