Borrelhapje: carpacciorolletjes met portsaus

borrelhapje-carpacciorol-met-portsausHet weekend staat voor de deur. Niets is leuker om met vrienden of familie te borrelen. Voor de borrel van dit weekend heb ik een lekker borrelhapje bedacht: carpacciorolletjes met portsaus.

Wijntip | Erg lekker om hier de Lupo Nero Rosso Angelo Rocca & Figli te drinken. Deze Italiaanse wijn is erg lekker bij dit Italiaanse gerecht. Deze licht rode wijn is heerlijk met de smaken van het gerecht!

 

 

Wat heb je nodig voor 8 personen?

  • 400 gram carpaccio
  • 200 milliliter rode port
  • 150 gram gemixte paddenstoelen
  • 5 gram verse tijm
  • 5 gram rozemarijn
  • Parmezaanse kaas in snippers
  • Bladsla

Bereidingswijze
Ongeveer een kwartier

1) Snijd de tijm en rozemarijn (naaldjes) fijn.

2) Doe de port in een steelpan en voeg hier de tijm en rozemarijn aan toe. Breng het geheel aan de kook. Laar op hoog vuur gedurende acht minuten inkoken tot het stroperig wordt.

3) Vul een amuselepel met bladsla. Rol de carpaccio stuk voor stuk op en leg op de sla in de lepel.

4) Voeg de paddenstoelen toe aan de saus en laat ongeveer vijf minuten op laag vuur garen. Roer regelmatig om.

5) Leg de carpacciorollen op een grote schaal en doe de saus in een kom. Serveer als dip bij de carpaccio. Bestrooi de carpacciorolletjes met de Parmezaanse kaas.

Smakelijk!