Algemeen

Waarom smaakt wijn hoog in de lucht anders dan aan de grond?

08 Aug 2017
waarom-smaakt-wijn-hoog-in-de-lucht-anders-dan-aan-de-grond/

We bevinden ons midden in de zomervakantie. Veel mensen zijn teruggekomen van een welverdiende vakantie, maar veel van ons gaan nog. Zelf ga ik bijna altijd met het vliegtuig en daar zie ik stiekem toch altijd wel tegenop. Maar hey, we gaan op vakantie, dus we hebben niets te klagen. Sterker nog: daar moet op geproost worden! Met wijn welteverstaan.
Echter, kilometers hoog in de lucht werken je smaakpapillen minder goed dan aan de grond. Nuances in de smaak proef je minder goed. Daarnaast zorgt de droge lucht in het vliegtuig voor een droge neus, waardoor je minder goed kan ruiken. Kortom: je wijn is minder lekker hoog in de lucht dan aan de grond.

Toch zijn er een aantal wijnen, waarvan je bijna geen verschil proeft. Houdt u van rode wijn? Kies dan voor een soepele rode wijn. Liever witte wijn? Kies dan voor een rijke Viognier.

Wijntips bij dit bericht: