Wijn uit Saint-Éstèphe

Op zoek naar een lekkere wijn uit Saint-Éstèphe? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Saint-Éstèphe. Elke wijn uit Saint-Éstèphe uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Saint-Éstèphe

2 Items

Aflopend sorteren
 1. Château MoutinoT Saint-Estèphe Grand Vin de Bordeaux

  Château MoutinoT Saint-Estèphe Grand Vin de Bordeaux 2018

  Klassieke Bordeauxwijn met veel fruit en een klein kruidje. Soepele wijn die mooi in evenwicht is en een geweldig bewaarpotentieel heeft. ..Lees meer

  Vanaf € 15,95
 2. La Devise de Lilian Saint-Esthéphe

  La Devise de Lilian Saint-Estèphe 2016

  Een vaak in de prijzen gevallen klassieke Bordeaux wijn! Na één slok, snap je meteen waarom. ..Lees meer

  Vanaf € 15,99

2 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit Saint-Estèphe kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Saint-Estèphe zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Saint-Estèphe wijnen!

Informatie over wijn uit Saint-Estèphe

Saint-Estèphe is een Appellation d'Origine Contrôlée voor rode wijn in de regio Bordeaux, gelegen in de subregio Médoc. Het dankt zijn naam aan de gemeente Saint-Estèphe en is het meest noordelijke van de zes gemeenschappelijke appellations in Médoc. De wijngaarden van de AOC Saint-Estèphe liggen op de linkeroever van Bordeaux, ten noorden van de appellatie Pauillac en worden begrensd door de Haut-Médoc.

Druivenrassen voor Saint-Estèphe wijn

Saint-Estèphe wijn wordt gemaakt van traditionele druivenrassen. De toegestane druivenrassen in Saint-Estèphe zijn: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Côt, Carmenère en Petit Verdot. Er zijn geen specifieke verhoudingen vereist door de wet, maar Cabernet Sauvignon is vaak de dominante druif, omdat deze uitstekend gedijt in Saint-Estèphe. Sommige wijnen worden geproduceerd om jong te drinken, maar de meeste wijnen zijn echte bewaarwijnen.

Smaakprofiel van Saint-Estèphe wijnen

Saint-Estèphe wijnen worden over het algemeen gewaardeerd om de uitstekende balans tussen zuren en tannines. Hij komt vooral tot zijn recht na een aantal jaren rijping. Hoe ouder hij is hoe meer de fruitigheid, de finesse en de volheid tot hun recht komen.

Online Saint-Estèphe wijn kopen

Koop uw wijn uit Saint-Estèphe online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Saint-Estèphe bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!