Wijn uit Saint-Émilion

Op zoek naar een lekkere wijn uit Saint-Émilion? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Saint-Émilion. Elke wijn uit Saint-Émilion uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Saint-Émilion

5 Items

Aflopend sorteren
 1. Château Pont de Pierre Lussac Saint-Emilion Château Pont de Pierre Lussac Saint-Emilion

  Château Pont de Pierre Lussac Saint-Emilion 2021

  Smaakvolle Lussac Saint-Emilion met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding! ..Lees meer

  Vanaf € 10,99
 2. Château La Pointe Bouquey St Emilion

  Château La Pointe Bouquey St Emilion 2021

  Voortreffelijke rode wijn uit de Bordeaux met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Mis en Bouteille au Château! ..Lees meer

  Vanaf € 12,45
 3. Les Chevaliers De L’Ordre Saint Emilion Grand Cru

  Les Chevaliers De L’Ordre Saint Emilion Grand Cru 2018

  Een absolute must-have voor de liefhebbers van een uitstekende klassieke Franse wijn! Mis en bouteille au Château! ..Lees meer

  Vanaf € 16,95
 4. Château Ascumbas Cuvée Saint Vincent Saint-Emilion Grand Cru AOP

  Château Ascumbas Cuvée Saint Vincent Saint-Emilion Grand Cru AOP 2016

  Prachtige klassieke Bordeauxwijn uit een uitermate goed wijnjaar. Geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Mooi in balans met een lange, aanhoudende afdronk. ..Lees meer

  Vanaf € 16,95
 5. Château Cantin Saint-Emilion Grand Cru

  Château Cantin Saint-Emilion Grand Cru 2019

  Een heerlijke echte Bordeaux-stijl wijn! Gerijpt in eiken houten vaten. ..Lees meer

  Vanaf € 26,95

5 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit Saint-Émilion kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Saint-Émilion zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Saint-Émilion!

Informatie over wijn uit Saint-Émilion

Saint-Émilion is een van de beroemdste wijngebieden ter wereld. Met haar 5522 hectare is Saint-Émilion het grootste district van de Libournais, gelegen aan de rechteroever van de rivier Dordogne en tegelijkertijd een van de grootste van het hele Bordeaux gebied. In Saint-Émilion wordt al sinds de derde eeuw wijnbouw bedreven waardoor het een van de langste tradities van heel Bordeaux heeft. Er wordt in Saint-Émilion enkel rode wijn gemaakt. De wijngaarden omringen het stadje Saint-Émilion en worden opgedeeld in de côtes (hellingen) en de graves (kiezelgronden).

De côtes van Saint-Émilion hebben de beste ondergrond. Hier komt veel kalk in de bodem voor waardoor de druivensoort Merlot het hier heel goed doet. Ook Cabernet Franc doet het goed op de côtes van Saint-Émilion en dit is dan ook de tweede druif van deze streek. Cabernet Sauvignon komt weinig voor omdat die hier niet makkelijk rijp wordt. Op het vlakkere gedeelte van Saint-Émilion, onderaan de heuvels (op de zogenoemde graves), is de grond rijker met meer zand en kiezels. De bodemverschillen zorgen voor een duidelijk verschil in kwaliteit van de wijnen. Saint-Émilion wijn die afkomstig is van de côtes is vol van smaak terwijl Saint-Émilion wijn afkomstig van de graves verfijnder en rijker van smaak is.

AOC's voor Saint-Émilion wijn

Om de betere wijnen van Saint-Émilion te onderscheiden bestaan er hier twee AOC's (Appelation d'Origine Contrôlée):
- Saint-Émilion (omvat ongeveer 1718 hectare)
- Saint-Émilion Grand Cru (omvat ongeveer 3814 hectare)

De AOC Saint-Émilion Grand Cru is weer onder te verdelen in:
- Grand Cru (ongeveer 200 châteaus)
- Grand Cru Classé (ongeveer 60 châteaus). Voor deze châteaus geldt een maximaal oogstrendement van 40 hectoliter per hectare (normaal gesproken is dat hier 45 hectoliter). Van deze châteaus zijn er 15 geklasseerd als Premiers Grands Crus Classées.

De wijngebieden ten zuiden van de rivier de Isle worden de satellieten van Saint-Émilion genoemd, elk met een eigen AOC:
- AOC Lussac-Saint-Émilion
- AOC Montagne-Saint-Émilion
- AOC Puisseguin-Saint-Émilion
- AOC Saint-Georges-Saint-Émilion

Online wijn uit Saint-Émilion kopen

Koop uw wijn uit Saint-Émilion online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Saint-Émilion bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!