Wijn uit Médoc

Op zoek naar een lekkere wijn uit Médoc? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Médoc. Elke wijn uit Médoc uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Wijn uit Médoc

11 Items

Aflopend sorteren

11 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit Médoc kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Médoc zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Médoc wijnen!

Informatie over de wijnstreek Médoc
We kunnen wel stellen dat Médoc het belangrijkste wijngebied van Frankrijk is. Als het om de productie van rode wijnen gaat, is de Médoc misschien wel de meest beroemde streek ter wereld. Het is de thuisbasis van vier van ‘s werelds meest prestigieuze wijndorpen: Pauillac, Saint-Estèphe, Saint-Julien en Margaux. Hier worden de duurste en meest exclusieve wijnen ter wereld geproduceerd.

Appelations in Médoc

De Médoc ligt tussen de Atlantische kustlijn en de rivier de Gironde en is onder te verdelen in meerdere appellations. In het noorden vinden we AOC Médoc en in de zuidelijke helft liggen Haut-Médoc, Saint-Estèphe, Pauillac, Saint-Julien, Margaux, Listrac en Moulis.

Druivenrassen in Médoc

De goed gedraineerde, kalkhoudende, kiezelachtige bodems zijn ideaal voor het verbouwen van laatrijpende rode wijndruiven. Daarom gedijt de Cabernet Sauvignon druif perfect in de Médoc. Deze druif is dan ook de favoriet van de meeste wijnmakers. Hoewel het aandeel van Merlot in Médoc veel kleiner is dan op de rechteroever van de Bordeaux, is dit ook in Médoc een belangrijke druif. De Cabernet Franc en Petit Verdot worden meestal in een kleinere hoeveelheid aan de blend van Médoc wijnen toegevoegd.
Online Médoc wijn kopen
Koop uw wijn uit Médoc online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Médoc bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!