Wijn uit Lalande de Pomerol

Op zoek naar een lekkere wijn uit Lalande de Pomerol? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Lalande de Pomerol. Elke wijn uit Lalande de Pomerol uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Wijn uit Lalande de Pomerol

2 Items

Aflopend sorteren

2 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit Lalande de Pomerol kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Lalande de Pomerol zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Bordeaux!

Informatie over wijnstreek Lalande de Pomerol
Lalande de Pomerol is een Franse AOC en de Noordelijke buurman van een van de meest exclusieve wijnstreken van Frankrijk, de Pomerol. Ook van de wijngaarden in Lalande de Pomerol komen fantastische wijnen. De Pomerol wijnen zijn wellicht iets exclusiever, maar dat merk je dan ook meteen aan je portemonnee. Pomerol wijnen zijn een stuk duurder dan wijnen uit Lalande de Pomerol. Lalande de Pomerol en Pomerol worden gescheiden door het kleine riviertje de Barbanne. Voor het microklimaat in de regio is de aangrenzende rivier de Dordogne van grote invloed. Deze rivier voorziet de wijnstokken namelijk van de nodige voeding en vocht. De bodem van Lalande de Pomerol varieert van zand tot kiezels en klei. Vooral de wijnen die afkomstig zijn van de kiezel- en kleigronden zijn vergelijkbaar met de wijnen uit Pomerol.

Lalande de Pomerol heeft maar liefst 1120 hectare aan wijngaarden, die net als in Pomerol in het bezit zijn van kleine wijnhuizen. Dit zijn ongeveer 200 Chateaux. De appellation Lalande de Pomerol kent een lange geschiedenis. Zo hebben de Romeinen er vanaf de eerste eeuwen van de christelijke jaartelling al wijnhuizen laten bouwen.

In Lalande de Pomerol worden uitsluitend rode wijnen gemaakt. Bij 75% van alle wijnen is Merlot de dominerende druivensoort. Andere druiven die je in de regio zal tegekomen zijn Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Malbec.
Online wijn uit Lalande de Pomerol kopen
Koop uw wijn uit Lalande de Pomerol online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Lalande de Pomerol bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!