XR Private Cellar Merlot Elegantly Oaked

XR Private Cellar Merlot Elegantly Oaked: meesterwerk van internationaal gerespecteerde wijnmaker Xavier Roger

Deze Franse rode wijn is een meesterwerk van de gerespecteerde wijnmaker Xavier Roger. In elk werelddeel is Xavier Roger wel bekend onder wijnliefhebbers. Xavier slaagt er telkens weer in om wijnen te maken met een eigen stijl. Zijn wijnen vallen stuk voor stuk in de smaak. Zo ook deze XR Private Cellar Elegantly Oaked Merlot.

Kleur, geur en smaak van XR Private Cellar Merlot Elegantly Oaked

Dit is absoluut een wijn van hoge kwaliteit! Hij heeft een mooie dieprode kleur. Als je je neus in het glas steekt, worden je reukzintuigen direct blij gemaakt met geuren van frambozen, kersen, koken, vanille en hout.

Na een slok weet je ook niet wat je overkomt. Je ervaart namelijk een echte smaakexplosie in je mond. Deze Merlot is lekker fruitig en smaakvol. De zijdezachte, smaak maakt deze wijn tot een favoriet onder liefhebbers van een zachte rode wijnen.

Dat XR Private Cellar Merlot Elegantly Oaked zo lekker vol en smaakvol is, heeft hij te danken aan de zes maanden lange rijping op de lie in medium getoaste eikenhouten vaten. Dit ruik en proef je terug in deze fantastische wijn.

Rood: volrond en sappig Rood: volrond en sappig
Vanaf € 9,90
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 10,99
6 flessen € 9,90
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

XR Private Cellar Merlot Elegantly Oaked is een wijn met een eigen uitgesproken stijl. Dat is precies waar de, een tikkeltje rebelse Xavier Roger ook bekend om staat. Hij laat het traditionele Franse namelijk los en creeert een modernere wijnstijl die meer past bij de wijndrinker van nu.

Nu heeft Xavier voor zijn nieuwe project zijn kelder gevuld met Amerikaanse eikenhouten vaten. Hij selecteerde met behulp van zijn trouwe rechterhand Federique de juiste percelen en alleen de beste druiven hiervan mogen gebruikt worden om deze vaten te vullen. Het resultaat zijn deze, zoals hij het zelf zegt "Elegantly Oaked" wijnen met veel finesse, een uitgesproken karakter en uitzonderlijk hoge topkwaliteit!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: