Veneto

Wijnstreek Veneto

Op zoek naar lekkere wijnen uit wijnstreek Veneto? Op deze pagina vindt u ons assortiment wijnen uit Veneto. Elke wijn uit Veneto uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment van wijnen uit Veneto!

Algemene informatie over Veneto

Veneto is één van de belangrijkste wijngebieden van Italië. Dat was eeuwen geleden zo en nu nog steeds. Veneto produceert meer dan negen miljoen hectoliter wijn per jaar. Daarnaast is Veneto het hart van de Prosecco productie in Italië. Tussen het Gardameer, Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova liggen de belangrijkste wijngebieden. Zo ook rond Breganze, een heuvelgebied, bevinden zich veel wijngaarden.

Klimaat en bodem

Veneto heeft een erg gunstig klimaat. Het gebied heeft invloeden van de zee en de Alpen houdt de koude lucht tegen. Hierdoor is het zacht met erg hete zomers. In Veneto is het erg heuvelachtig met veel uitgestrekte wijngaarden. Naast het klimaat is ook de grond ideaal. De bodem bestaat uit morenen en grind gemengd met zand en klei. Meer naar het oosten vind je bodems met veel kalk, klei en grind, gemengd met leem.

Druiven en wijnen

Garganega en Trebbiano zijn één van de belangrijkste witte druiven in Veneto. Hier worden voornamelijk lichte droge wijnen van gemaakt. Veronese, Rondinella en Molinara zijn belangrijke druiven voor rode wijnen. Deze wijnen zijn vaak vrij sappig en fruitig. De belangrijkste druivenrassen in Veneto zijn de Garganega, Trebbiano, Prosecco, Corvina Veronesse, Rondinella, Molinara, Vabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Nero.

Online wijnen uit Veneto kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment van wijnen uit Veneto is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen uit Veneto bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijn netjes bij u thuis en al vanaf €50,- is verzending gratis. Online wijn uit Veneto kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen!

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3