Tempranillo wijn

Online Tempranillo kopen bij Abels Wijnen. U kunt Tempranillo wijn bij ons zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos Tempranillo wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Tempranillo wijnen! Tempranillo

Wijnregio's waar Tempranillo groeit

Om volledig tot zijn recht te komen heeft de Tempranillo druif een warm klimaat nodig. Vrijwel alle wijngebieden in Spanje hebben het perfecte terroir voor Tempranillo en het is dan ook niet gek dat deze druif de belangrijkste van Spanje is. Hier komt Tempranillo voor in de beroemde wijnstreken Ribeira del Duero, Rioja, maar ook in de twee Noord-Spaanse wijnstreken Navarra en Penedès is deze druif te vinden. Buiten Spanje is Tempranillo ook terug te vinden in Portugal, waar hij de naam "Tinta Roriz" of "Aragonez" draagt. In Portugal wordt er ook port van gemaakt van deze druif. Verder komen we de Tempranillo druif tegen in de Franse Languedoc-Rousillon en in Zuid-Amerika, met name in het Mendoza gebied in Argentinie. Hier draagt de druif de naam "Tempranilla".

Kenmerken van Tempranillo

Tempranillo is vroeg rijpend en de druif leent zich goed voor vatrijping. Goede Tempranillo wijnen kunnen lang bewaard blijven. Ondanks dat er soms monocépages (wijnen die uit één druivensoort bestaan) van de Tempranillo worden gemaakt, wordt de druif voornamelijk gebruikt voor assemblages (wijnen die uit meerdere druivensoorten bestaan). Zo wordt Tempranillo bijvoorbeeld in de Spaanse wijnstreken Rioja Alta en Rioja Alavesa gecombineerd met de Grenache druif.

De smaak van Tempranillo wijn

Wijnen die gemaakt zijn van de Tempranillo druif zijn over het algemeen sappig met een fruitige smaak en geur, specerijen en rood fruit. Tempranillo wijnen hebben veel kleur en structuur. De zuurgraad van Tempranillo is relatief laag, wat de toegankelijkheid ten goede komt. Tempranillo wijnen zijn zeer geschikt voor lagering op eikenhout waardoor de wijnen vaak vanillearoma’s opdoen. Rioja wijnen die voornamelijk uit de Tempranillo druif bestaan, zijn heerlijk bij rijke vleesschotels, gebraden eend, gans en lamsvlees.

Tempranillo wijn online bestellen

Bestel Tempranillo wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Tempranillo wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 27

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 27

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3