Kopke Vintage Port 2003

Port | Portugese wijn | Douro | 2003

Kopke Vintage Port is op jonge leeftijd vol en fruitig met heel veel tannine. Deze port kan, als je hem goed bewaard, zeer goed ouderen. De tannines worden na verloop van tijd zachter en de volle fruitsmaak verdwijnt iets naar de achtergrond en maakt plaats voor ceder, leer, kruiden en toffee tonen. Perfect!

Deze Kopke Vintage Port is afkomstig uit het jaar 2004. Vintage port staat aan de top van de porthiërarchie. Het is een product van één uitzonderlijk jaar en altijd afkomstig van de allerbeste wijngaarden. Goed bewaarde vintage Ports behoren tot de oudste wijnen van de wereld. Het besluit om een port tot vintage te 'verklaren' ligt bij het porthuis en moet worden goedgekeurd door het (port) instituut. Een vintage port wordt al na twee jaar houtrijping gebotteld. Hierna rijpt de wijn langzaam op fles. Wij hebben Kopke Vintage Port uit verschillende jaartallen. Bekijk hier onze andere jaartallen!

Port Port
€ 44,95
Dit product is direct leverbaar
i
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Ik kreeg ooit van mijn ouders een Vintage Port uit mijn geboortejaar. Dat vond ik zo bijzonder! Deze fles heb ik inmiddels, samen met Floor en onze familie op een bijzondere dag opgedronken. De lege fles heb ik bewaard en heeft een mooi plekje in onze wijnkast gekregen. Wil je iemand dus verrassen met een bijzonder cadeau? Kies dan voor een Vintage Port uit bijvoorbeeld een geboortejaar, trouwjaar of lustrumjaar. Dat is echt ontzettend leuk om te krijgen!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: