Grauburgunder

Grauburgunder

Online Grauburgunder kopen? Bij Abels Wijnen kunt u de lekkerste Grauburgunder, zowel per fles als per doos bestellen. Uw Grauburgunder wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Online Grauburgunder kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Grauburgunder wijnen!

Info over de Grauburgunder

Niet alleen in Europa, maar ook elders in de wereld is de witte Grauburgunder, ook wel Grauer Burgunder of Pinot Gris, te vinden. In Duitsland is deze druif één van de bekendste. Ongeveer 4400 hectare bestaat in Duitsland uit de Grauburgunder. Vroeger werd de Grauburgunder vaak aangeduid als Ruländer. Deze resulteert vaak in volle en zoette wijnen, terwijl de Grauburgunder vaak droog is. Deze druif is voortgekomen uit de Spätburgunder (rode druif). Af en toe vindt men nog wel eens een blauwe druif in de druiventrossen. De Grauburgunder houdt van een voedzame boden, rijk aan mineralen. De beste Grauburgunder komen van vulkanische bodems.

De Grauburgunder in Duitsland

De Grauburgunder komt het meeste voor in Baden. Ook grote gebieden zijn de Pfalz, Rheinhessen en de Nahe. In negen van de dertien Duitse gebieden behoort de Grauburgunder tot de Classisdruiven. Classic staat voor kwaliteitswijnen.

Eigenschappen van de Grauburgunder

De Grauburgunder resulteert vaan in volle, zware en fruitige wijnen met weinig zuren. Een nadeel van de weinig zuren is dat de wijnen soms niet zo fris zijn. Echter is dit ook afhankelijk van het jaar. Over het algemeen zijn Grauburgunders erg aromatisch. De wijn ruikt naar amandel, peer, ananas, karamel en honing.

Grauburgunder wijn online bestellen

Bestel Grauburgunder wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Grauburgunder wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)