Corterosso Elite - Legend Zin Original Negroamaro Zinfandel

De Corterosso Elite - Legend Zin Original is een unieke blend, samengesteld uit de Negroamaro en de Zinfandel druif (beter bekend als Primitivo). Deze druivensoorten zijn een ware elite-eenheid binnen de zeer uitgebreide Italiaanse druivenfamilie. De samensmelting van de Negroamaro en de Zinfandel heeft geleid tot een prachtige levendige wijn met een schitterende robijnrode kleur. Hij is fruitig en aromatisch met de uitbundige smaken van framboos, zure kersen, bessen en een vleugje kruiden. De wijn is vol en tegelijkertijd zijdezacht met een lange, fluweelachtige afdronk. Deze Italiaanse rode wijn is nu al een echte legende die smaakt naar meer!

Rood: volrond en sappig Rood: volrond en sappig
Vanaf € 9,95
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 11,99
6 flessen € 9,95
Kenmerken
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

A Legend is born: de Corterosso Elite - Legend Zin Original Negroamaro Zinfandel! Broer van de immens populaire Corterosso Trilogia di Corteviola. Er zijn inmiddels vele pogingen geweest om de Corterosso na te maken, maar deze topper is toch echt nog nooit geëvenaard. Tot nu, en wel door de wijnmaker van Corterosso zelf! Hij heeft een uiterst legendarische wijn samen weten te stellen die recht doet aan de naam Corterosso en zich dus Corterosso Elite - Legend Zin Original mag noemen.

De Legend Zin Original is afkomstig uit het zonovergoten Puglia, in de hak van Italie. Een oud gezegde uit Puglia luidt: "een echt legendarische wijn komt van legendarische wijngaarden". En wow, legendarisch mogen we deze wijn zeker noemen want wat een waanzinnige wijn is dit!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: