Carignan wijn

Online Carignan wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Carignan wijn bij ons zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos Carignan wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Carignan wijnen! Carignan wijn

Kenmerken van Carignan

Het rode druivenras Carignan doet het goed doet in een warm klimaat en rijpt laat. De druif is afkomstig uit Aragon in Noord Spanje. In Spanje komt Carignan nog steeds voor in de Rioja, maar ook in Catalonië. Dit druivenras geeft dan ook verreweg de beste resultaten in Spanje, met name als hij groeit op druivenstokken van meer dan 50 jaar oud en het rendement van de stokken beperkt gehouden wordt. Carignan zien we daarnaast veel in het Zuiden van Frankrijk, maar hoewel hij vroeger een van de meest aangeplante rode druiven was verliest hij daar toch langzaamaan terrein.

De smaak van Carignan wijn

De Carignan druif heeft een dikke schil en geeft vaak krachtige rode wijnen met veel kleur, veel tannine, veel concentraat en veel alcohol. Omdat deze druif van zichzelf weinig aroma's heeft wordt hij vooral gebruikt in assemblages met andere zuidelijke druivenrassen zoals Cinsault, Grenache, Mourvèdre en Syrah. Wijnen van de Carignan druif zijn goed te combineren met casseroles en stoofschotels met rund.

Carignan wijn online bestellen

Bestel Carignan wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Carignan wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)