Recepten

Tagliatelle met gerookte zalm en asperges

25 Mar 2024
tagliatelle-met-gerookte-zalm-en-asperges

Ik ben gek op asperges! Als ik asperges klaarmaakte dan was dat eigenlijk altijd het traditionele gerecht met ham, ei en botersaus. Ik heb nu een nieuw recept ontdekt wat zeker tot mijn favorieten gaat behoren: asperges met gerookte zalm en tagliatelle.

Wijntip | Welke wijn bij tagliatelle met gerookte zalm en asperges?

Heerlijk bij dit aspergerecept is de wijn "Manoir Grignon Muscat Sec", Een opvallende Muscat wijn uit Zuid-Frankrijk. Bij het openen van de fles ruik je meteen de geur van vlierbes. Heel explosief, maar ook ingetogen. Lekker kruidig, sappig, maar toch lichtvoetig qua smaak. Heerlijke verkwikkende en dorstlessende wijn. Elk jaar weer drinken wij deze aspergewijn maar wat graag bij het witte goud!

Ingrediënten voor vier personen:

  • 500 gram verse witte asperges
  • 200 gram crème fraîche
  • 400 gram tagliatelle
  • 200 gram gerookte zalm
  • paar takjes verse dille
  • scheutje witte wijn
  • zout en peper

Bereidingswijze

1) Breng een pan water met zout aan de kook voor de pasta. Schil de asperges en breek de houtige uiteinden af. Zet de aspergeschillen en uiteinden op met weinig koud water, breng aan de kook en laat even trekken (min. 5 minuten).

2) Snijd intussen de asperges in stukken van ongeveer 4 cm. Snijd de gerookte zalmfilet in reepjes. hak de verse dille fijn. Vis de aspergeschillen en -uiteinden uit het kookwater en doe de aspergestukjes erin. Kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.

3) Doe de tagliatelle in de andere pan met kokend water. Giet intussen een scheut witte wijn en een scheut aspergekookvocht in een pan. Laat op hoog vuur even inkoken. Voeg de crème fraîche toe en maak al roerend warm. Voeg de stukjes gerookte zalm toe aan de saus. Breng op smaak met zout, peper en 2/3 van de dille.

4) Giet de asperges en de tagliatelle af. Verdeel eerst de tagliatelle over 4 diepe borden. Doe vervolgens in het midden van elk bord een schep van de roomsaus met zalm erop. Verdeel vervolgens de aspergestukjes over de borden. Garneer met wat verse dille.

Eet smakelijk!

Wijntips bij dit bericht:
  1. Manoir Grignon Muscat Sec

    Manoir Grignon Muscat Sec

    Een opvallende droge Muscat wijn uit het Zuid-Franse. Lekker kruidig, sappig, maar toch lichtvoetig qua smaak! ..Lees meer

    Vanaf € 8,75