Tagliatelle met gerookte zalm en asperges

tagliatelle-met-gerookte-zalm-en-aspergesIk ben gek op asperges! Als ik asperges klaarmaakte dan was dat eigenlijk altijd het traditionele gerecht met ham, ei en botersaus. Ik heb nu een nieuw recept ontdekt wat zeker tot mijn favorieten gaat behoren: asperges met gerookte zalm en tagliatelle.

Wijntip | Heerlijk bij dit aspergerecept is de La Joven Garnacha Blanco. Deze witte wijn is één van onze favoriete aspergewijnen van het moment!


Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram verse witte asperges
  • 200 gram crème fraîche
  • 400 gram tagliatelle
  • 200 gram gerookte zalm
  • Paar takjes verse dille
  • Scheutje witte wijn
  • Zout en peper

Bereidingswijze

1) Breng een pan water met zout aan de kook voor de pasta. Schil de asperges en breek de houtige uiteinden af. Zet de aspergeschillen en uiteinden op met weinig koud water, breng aan de kook en laat even trekken (min. 5 minuten).

2) Snijd intussen de asperges in stukken van ongeveer 4 cm. Snijd de gerookte zalmfilet in reepjes. hak de verse dille fijn. Vis de aspergeschillen en -uiteinden uit het kookwater en doe de aspergestukjes erin. Kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.

3) Doe de tagliatelle in de andere pan met kokend water. Giet intussen een scheut witte wijn en een scheut aspergekookvocht in een pan. Laat op hoog vuur even inkoken. Voeg de crème fraîche toe en maak al roerend warm. Voeg de stukjes gerookte zalm toe aan de saus. Breng op smaak met zout, peper en 2/3 van de dille.

4) Giet de asperges en de tagliatelle af. Verdeel eerst de tagliatelle over 4 diepe borden. Doe vervolgens in het midden van elk bord een schep van de roomsaus met zalm erop. Verdeel vervolgens de aspergestukjes over de borden. Garneer met wat verse dille.

Eet smakelijk!