Wijn uit Vinho Verde

Op zoek naar een lekkere wijn uit Vinho Verde? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Vinho Verde. Elke wijn uit Vinho Verde uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Vinho Verde

1 Item

Aflopend sorteren
  1. Pluma Vinho Verde DOC Branco

    Pluma Vinho Verde Branco Doc

    Portugese witte wijn met aroma's van tropisch fruit. Je proeft fris groen fruit met een fijn mineraal zuurtje. Lichte sprankeling op de tong. ..Lees meer

    Vanaf € 7,25

1 Item

Aflopend sorteren

Online wijn uit Vinho Verde kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Vinho Verde zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Vinho Verde!

Informatie over wijnen uit Vinho Verde

Wijnstreek Vinho Verde

In het noorden van Portugal vind je de wijnstreek Vinho Verde. Het begin loopt van rond de stad Braga tot Porto. Het zuiden van Vinho Verde loopt langs de Douro; het noorden langs de Minho. Het gebied is de grootste DOC van Portugal. Door de export is het de meest gekende wijn van Portugal, na Port. Verder wordt er evenveel rode wijn als witte wijn geproduceerd. Vinho Verde betekent letterlijk ‘groene wijn’. Dit heeft niets te maken met de kleur van de wijn, maar wel met het feit dat wijnen jong gebotteld worden.

Bodem en klimaat in Vinho Verde

De Atlantische Oceaan speelt een grote rol in Vinho Verde. Deze zorgt namelijk voor een gematigd klimaat. Dat betekent dat het er redelijk koel is met veel regen. De bodem bestaat voornamelijk uit graniet met aan de oppervlakte zand en humus. Hierdoor bevatten de wijnen veel zuren.

Vinificatie van Vinho Verde wijnen

De wijnen uit Vinho Verde worden op een speciale wijze geproduceerd. Het druivensap wordt gegist in open stenen kuipen. Vervolgens wordt de wijn in vaten opgeslagen. Tijdens de opslag vindt een tweede malolactische gisting plaats. Hierbij komt koolzuur vrij. Deze geeft een ‘sprankeling’ aan de wijn.

Druivensoorten en wijnen in Vinho Verde

Vinho Verde wordt verdeeld in zes subregio’s. De beste wijnen komen uit het gebied dat aan Spanje grenst. Wijnen uit het noorden van het gebied worden gemaakt van de witte Alvarinho en bevatten vaak veel alcohol, wel 13%. Langs de oevers van de rivier de Lima worden veel wijnen gemaakt met de witte Loureiro, Trajadura en Pederna. Deze wijnen zijn vaak licht van smaak, met een goede zuurgraad en een alcoholpercentage van 8 tot 10%. Meer het binnenland in komt de witte Avesso het meest voor. Hier is het klimaat wat warmer, waardoor de druiven een wat vollere smaak ontwikkelen.

Online wijn uit Vinho Verde kopen

Koop uw wijn uit Vinho Verde online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Vinho Verde bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!