Wijnstreek Mendoza

Op zoek naar lekkere wijnen uit wijnstreek Mendoza? Op deze pagina vindt u ons assortiment wijnen uit Mendoza. Elke wijn uit Mendoza uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment van wijnen uit Mendoza! Wijnstreek Mendoza

Algemene informatie over Mendoza

Mendoza ligt in het westen van Argentinië. Het is het belangrijkste wijngebied van het land. Hier ligt namelijk 70% van de totale wijnbouwgrond. Meer dan de helft is beplant met blauwe druiven. Denk aan Malbec en Tempranillo.

Klimaat en bodem

De wijngaarden liggen op 900 tot 1500 meter hoogte. Het gebied kent een schrale ondergrond. Overdag is het erg warm in Mendoza, maar in de nacht vrij koel. Het gevolg van deze aspecten zijn fruitige wijnen met veel geur en smaak.

Wijnen en druiven

De meest aangeplante druif is de Criolla, het oudste druivenras uit Argentinië. Deze wordt voornamelijk voor lokale consumptie gebruikt. Ook komt de Malbec veel voor. Ook al is het een Franse druif, hij wordt hier als de nationale Argentijnse druif beschouwd. De Malbec geeft ronde en fruitige wijnen met karakter die vaak goed kunnen

Wijnregio's

Mendoza bestaat uit vijf regio’s, namelijk: Noord Mendoza, Mendoza Valley, Uco Valley, Oost Mendoza en Zuid Mendoza. Mendoza Valley is het meest geschikte gebied voor wijnbouw. In dit gebied ligt het district Lujan de Cuvo. Dit gebied staat bekend om haar kwaliteit en is één van de weinige gebieden in Argentinië die een DO status heeft.

Online wijn uit Mendoza kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment van wijnen uit Mendoza is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen uit Mendoza bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijn netjes bij u thuis en al vanaf €50,- is verzending gratis. Online wijn uit Mendoza kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen!

Van hoog naar laag sorteren

13 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

13 artikel(en)