Israëlische wijn

Israëlische wijn

Online Israëlische wijn kopen? Wij hebben de heerlijkste Israëlische wijnen in ons assortiment. En dat lekkere Israëlische wijn hoeft niet duur te zijn blijkt wel uit onze scherpe prijzen! Uw bestelling wordt gratis thuisbezorgd vanaf €50,-. Online wijn kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Israëlische wijnen op deze pagina!

Info over wijnland Israël

Israël heeft een goede reputatie als het aankomt op landbouw en irrigaties. De temperatuur is gelijkmatig. Zomers zijn warm, waardoor de wijnen voldoende suikers aanmaken. Israël heeft vooral druiven met Franse invloeden. Israëlische wijnen worden vaak geassocieerd met koosjere wijnen, maar van de totale productie is maar 15% koosjer.

Wijngebieden

De wijngaarden in Israël zijn bij elkaar maar liefst 6000 hectare, verdeeld over vijf wijngebieden. Door verschil in klimaat zijn er grote verschillen tussen deze wijngebieden. De noordelijke wijngebieden zijn veel koeler dan die in de Negev woestijn. De meeste kwaliteitswijnen komen uit de regio Galilea. Deze staan het best aangeschreven.

Koosjere wijnen

Van alle wijnen in Israël is ongeveer 15% koosjer. In de Joodse Wet staat hoe wijn gemaakt moet worden en hoe het zijn status behoudt. Ook zijn er een aantal voorschriften. Zo mogen alleen mensen die tot het Joodse volk behoren betrokken zijn bij het productieproces van wijn (van de druivenproductie tot wijn schenken). Zo wordt de heilige status beschermd. Het hele vinificatieproces moet onder toezicht zijn van een Rabbijn of een supervisor die de Joodse voedselwet handhaaft.

Druivenrassen

In Israël komen veel verschillende druiven voor met invloeden uit het buitenland. Zo zijn er veel Franse invloeden terug te vinden in de druiven uit Israël. Denk aan de Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Riesling. In de wat hetere regio’s komt de Emerald Riesling veel voor; een kruising tussen Garnacha en Muscadelle. Voor rode wijn wordt de Argaman vaak gebruikt. Dit is een kruising russen de Vinhão (Portugees) en de Carginan (Frans).

Online Israëlische wijn bestellen

Bestel uw Israëlische wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Israëlische wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)