Chardonnay

Online Chardonnay kopen bij Abels Wijnen. U kunt Chardonnay zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment Chardonnay! Chardonnay

Kenmerken van Chardonnay

Chardonnay is vrijwel de populairste druivensoort ter wereld. Chardonnay op zijn best is moeilijk te verslaan. De Chardonnay druif is gemakkelijk te telen, heeft zeer goede zuurniveaus en veel alcohol. Daarnaast is Chardonnay goed houdbaar en laat deze zich prima combineren met andere druivenrassen. Slechte Chardonnay is er nauwelijks, want het valt niet mee om van deze druif een slechte wijn te maken. Het thuisland van Chardonnay is de Bourgognestreek in Frankrijk, maar de druif doet het ook erg goed in het buitenland. Chardonnay is zeer geschikt om te laten rijpen in eikenhouten vaten. De eikenhouten vaten brengen de beste eigenschappen van Chardonnay naar boven.

Chardonnay is de basis voor:

 • - Champagne
 • - Chablis
 • - Beroemde witte Bourgognes

De smaak van Chardonnay

Van de Chardonnay druif worden doorgaans volle witte wijnen met een stevig herkenbaar bouquet gemaakt. Door een houtopvoeding krijgt Chardonnay wijn vanilletonen in haar smaak. Chardonnay wijnen kunnen onderling echter heel erg verschillen van smaak. Dit is afhankelijk van o.a. klimaat, bodem en productietechnieken.

Serveertips voor Chardonnay

 • - Chablis waar de Chardonnay aan de basis staat, is heerlijk bij schaaldieren.
 • - Witte Bourgogne waar Chardonnay ook aan de basis staat is heerlijk bij kipschotels, eenvoudig gegrilde vis.
 • - Chardonnay uit de nieuwe wereld is zeer geschikt voor romige visgerechten en zelfs voor gebraden eend.

Online Chardonnay kopen

Bestel uw Chardonnay voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Chardonnay netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 94

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 94

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5