Geitenkaassalade met frambozen en honing

geitenkaassalade-met-frambozen-en-honingWijntip: bij deze heerlijke salade met geitenkaas drinken wij graag een lekkere Provence Rosé, zoals Provence Rosé Serpolet Fabre. Drink je liever wit? Probeer dan eens Manoir Grignon Chardonnay

Ingrediënten:

- 1 zakje rucola salademix
- 1/2 bakje cherrytomaatjes
- 1 doosje frambozen
- 1/2 komkommer
- 200 g zachte geitenkaas
-
1 eetlepel honing
- 1 handje geroosterde pijnboompitten
- 1 ons ontbijtspek (liefst lange plakjes)

Dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 scheutje witte wijnazijn
- 1 scheutje balsamico azijn
- 1 scheutje creme de cassis
- 1 dessertlepel mosterd

Voorbereiding

Was de salademix en laat deze goed uitlekken. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat deze bruin kleuren.Verdeel de geitenkaas in 2 of 4 gelijken stukken en omwikkel de geitenkaas met ontbijtspek.

Dressing:
Mix met een kleine garde of vork in een kom alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Bereidingswijze

Verdeel de gemengde sla in mooie diepe borden. Verdeel de komkommer, bosui, tomaten en frambozen over de sla. Bak de geitenkaas omwikkeld met spek aan alle kanten even aan in een koekenpan. Zorg dat de spek lekker bruin van kleur en een beetje knapperig is, maar bak deze niet te lang om te voorkomen dat de geitenkaas eruit loopt. Haal de gebakken geitenkaas uit de pan en leg ze op de salade. Druppel de dressing en de honing erover. Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!