De bekendste rode druivensoorten

de-bekendste-rode-druivensoortenWijnen zijn er in alle soorten en maten en dat komt onder andere door de druivensoorten. Wij zetten de bekendste rode druivensoorten voor u op een rij! Deze druiven zijn de basis van internationale topwijnen en hebben ieder hun eigen karakter. Van donker naar licht:

Malbec | Wijnen van de Malbec zijn vaak donker, krachtig en tanninerijk. De Malbec bevat vaak smaken van kersen, rood fruit en zwarte bessen.

Syrah | Wijnen van de Syrah zijn vaak stevig, kruidig en bevatten een subtiele afdronk. Veelvoorkomende smaken zijn vaak olijven, zwarte bessen of tabak.

Cabernet Sauvignon | Wijnen van de Cabernet Sauvignon zijn vaak stevig en bevatten krachtige aroma’s van zwarte bessen. Overigens zijn deze wijnen één van de mest gebalanceerde en volle wijnen ter wereld.

Tempranillo | De wijnen van de Tempranillo bevatten vaak erg veel tannines. De smaken die kenmerkend zijn: aardste tonen. Denk aan tabak.

Sangiovese | Een Sangiovese is vaak net zo aromatisch als een Pinot Noir, maar bevat veel meer tannines. Kenmerkend is de fruitige smaak van kers.

Merlot | Een klassieke Merlot is vaak fruitig en bevat soepele tannines. De kleur kan variëren; van donker tot licht. Dit is afhankelijk van hoe de wijn is bereid.

Grenache | Grenache wijnen zijn vaak blends. Deze wijnen zijn vaak zwoel en soepel. Een perfecte blend is de Grenache met de Syrah of Tempranillo.

Pinot Noir | Deze wijnen zijn qua kleur vaak erg licht. Kenmerkend is de smaak van rood fruit, zoals aardbeien, kersen, frambozen en bessen. De wijn is vaak erg verfijnd.