Veneto

Wijnstreek Sicilië

Op zoek naar lekkere wijnen uit wijnstreek Sicilië? Op deze pagina vindt u ons assortiment wijnen uit Sicilië. Elke wijn uit Siciliëuit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment van wijnen uit Sicilië!

Algemene informatie over Sicilië

Sicilië, een eiland aan de voet van de laars van Italië, is één van de grootste wijngebieden van Italië. Het eiland bevat ongeveer 200.000 hectare aan wijngaarden. Sicilië kent één DOCG gebied en 23 DOC gebieden. Ook al is het eiland één va de grootste wijngebieden, de meeste wijnen worden niet gebotteld voor wijn, maar verstookt tot industriële alcohol of ingedampt tot concentraat.

Klimaat en bodem

Het eiland heeft een warm en droog klimaat. In de bergen heerst een wat vochtiger klimaat. Langs de kuststrook is het erg warm en droog. Door de droogte hebben de druiven gemiddeld een hoog suikergehalte en lage zuurgraad. De vulkaan Etna op het eiland, speelt een grote rol wat betreft de wijnproductie. De vulkaan levert namelijk lavagronden. Deze zijn uiterst vruchtbaar en geschikt voor wijnbouw. Echter is al het werk wel voor niets geweest als de vulkaan barst.

Druiven en wijnen

Het grootste deel van de geproduceerde wijnen is zoet. Logisch, gezien de warmte en droogte. De laatste 15 jaren zijn de kleine individuele wijnhuizen enorm gegroeid. Hierdoor is de kwaliteit van rode en witte wijnen ook omhoog gegaan. Er wordt namelijk meer aandacht geschonken aan de productie van wijnen. De verhoudingen zijn 85% voor witte wijn en 15% voor rode wijn.De populairste druiven in Sicilië zijn: Calabrese (Nero d’Avola), Frappato , Nerello Mascalese , Pignatello , Perricone , Ansonica , Catarratto , Damaschino , Grillo , Moscato  en Malvasia.

Online wijnen uit Sicilië kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment van wijnen uit Sicilië is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen uit Sicilië bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijn netjes bij u thuis en al vanaf €50,- is verzending gratis. Online wijn uit Sicilië kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen!

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 17

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 17

Pagina:
  1. 1
  2. 2