Wijnstreek Baden

Op zoek naar lekkere wijnen uit wijnstreek Baden? Op deze pagina vindt u ons assortiment wijnen uit Baden. Elke wijn uit Baden uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment van wijnen uit Baden! Wijnstreek Baden

Algemene informatie over Baden

Het meest zuidelijke wijngebied in Duitsland is Baden. Het gebied is 400 kilometer lang. Er heerst een warm klimaat. De zuidhelling van de gebergte Kaiserstuhl is het warmste stuk van het land. Wat betreft omvang is Baden het drie na grootste wijngebied. Ook is dit gebied erg gevarieerd. Dit komt onder andere door de samenstelling van de bodem. Het gebied bestaat uit twee delen: noord en zuid.

Bodem en klimaat

De bodem in Baden is erg gevarieerd. Je vindt er grind, kalk, klei, löss en vulkanisch gesteente. Het klimaat in Baden is erg warm en droog. Dit is de reden dat er nauwelijks edel zoete wijnen voorkomen in het gebied. De bodem in het noordelijk deel van Baden bevat veel kalk. Het zuidelijke deel is het belangrijkste deel van Baden. Hier komt 80% van de wijnen uit Baden vandaan. De wijngaarden hier liggen dichtbij de Rijn; deze rivier vormt de grens tussen Duitsland en Frankrijk. In dit deel bevindt zich ook een oude vulkaan: de Kaiserstuhl. De bodem bestaat hier uit löss op vulkanisch ondergrond. Hierdoor krijgen de wijnen een krachtige smaak vol mineralen. Door de erg warme temperaturen rijpen de druiven goed.

Druiven

De Spätburgunder komt erg veel voor in Baden; ongeveer één derde van alle wijngaarden is hiermee beplant. Hier wordt rode wijn van gemaakt, maar ook rosé wijnen. De belangrijkste witte druiven zijn de Müller-Thurgau, Grauburgunder, Riesling en Gutedel. Ook de Chardonnay komt hier voor.

Online wijn uit Baden kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment van wijnen uit Baden is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen uit Baden bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijn netjes bij u thuis en al vanaf €50,- is verzending gratis. Online wijn uit Baden kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen!

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)